Interesse in de assistentengroep?

De assistentengroep is een belangrijke aanvulling op de uitvaartbegeleiding van Alting & Res Uitvaarten. Assistenten zorgen voor een sfeer van gastvrijheid en aandacht voor alle betrokkenen tijdens een uitvaart. Zij zorgen ervoor dat de uitvaartleider zich kan concentreren op de nabestaanden, overzicht kan houden en van daaruit rust kan creëren.

De functie is geschikt voor mannen en vrouwen die onregelmatig en op korte termijn tijd vrij kunnen maken, graag in teamverband werken en een speciale affiniteit hebben met ondersteunend aanwezig zijn in een situatie waarin mensen kwetsbaar en verdrietig zijn. De assistenten moeten er netjes en representatief uitzien, misschien zelfs kleding aanschaffen die bij de uitstraling van Alting & Res Uitvaarten past.

De functie van assistent levert geen structurele bijverdienste op (u krijgt een vergoeding) en is niet bedoeld om ervaring op te doen in het kader van een opleiding of beroepsoriëntatie in de uitvaart.

Heeft u interesse? Lees hieronder meer over de taken van de assistent.

Taken van assistenten:

  • een uur voor de bijeenkomst of dienst aanwezig zijn in verband met het klaarleggen van de condoleanceboeken, de eerste mensen ontvangen en aannemen van bloemen, toilet en garderobe wijzen, eventueel uitdelen van liturgieboekjes.
  • aan het eind van de bijeenkomst of dienst helpen met bloemen dragen. Bij een grote uitvaart helpen met de logistiek van de belangstellenden, paraplu's aandragen. Indien nodig schraagjes meenemen op de begraafplaats, na de bijeenkomst linten knippen en bij de condoleance assisteren.

Al met al variabel qua uren.

We ontvangen graag uw motivatie van enkele regels op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen dan contact met u op.