• Hoofdcategorie: ROOT

Begraafplaatsen

In de stad Utrecht hebben we naast elkaar drie mooie (oude) begraafplaatsen, Soestbergen, Kovelswade en Tolsteeg. Dat op deze begraafplaatsen nog plaatsen beschikbaar zijn (o.a. door ruiming) is niet bij iedereen bekend.

Op begraafplaats Daelwijck in Overvecht kunt u op zondagochtend een kopje koffie drinken en op begraafplaats Barbara, bij de Berekuil, kunt u alle dagen van de week, dus ook op zondag in de kapel terecht om rustig te zitten en een kaarsje aan te steken. Misschien fijn om te weten als u een begraafplaats moet kiezen.

Rondom Hilversum zijn er de begraafplaatsen Bosdrift, de Algemene Begraafplaats Bussum en Begraafplaats Woensberg in Blaricum.

Begraafplaatsen

bp soestbergenSoestbergen

Bijzonder vanwege de voor West Europa unieke grafkoepel met 170 grafkelders. Begraafplaats zonder aula.

bp kovelswadeKovelswade

Een geometrisch tuinontwerp met schitterende zichtlijnen die uitkomen bij de aula in classicistische stijl.

bp tolsteegTolsteeg

De aula is een monument in de stijl van de nieuwe zakelijkheid met een muurschildering van Esscher. Na de recente verbouwingen heeft men vanuit de aula een prachtig uitzicht op de begraafplaats.

bp daelwijckDaelwijck

De begraafplaats is een naoorlogs ontwerp, passend bij de wijk Overvecht. Na 5 jaar is hier ook een crematorium opgericht. Inmiddels is Daelwijck heel erg groen geworden.

bp barbaraBarbara

Begraafplaats St Barbara kent een stadse omgeving. De begraafplaats ligt aan de rand van Utrecht Oost en is opgenomen in het Wilhelminapark. Van oorsprong is het een katholieke begraafplaats met een eigen kapel.

bp denenrustNatuurbegraafplaats Den en Rust

Natuurbegraafplaats Den en Rust, de eerste natuurbegraafplaats in de regio Utrecht, is een plek waar flora en fauna regeren. Er zijn geen rijen graven te vinden, geen hekken en geen kunstmatige verlichting. De graven gaan na verloop van tijd weer helemaal op in de natuur.

Bosdrift Hilversum(Natuur)begraafplaats Bosdrift

Begraafplaats Bosdrift is een groene begraafplaats die een zeer rustige en intieme sfeer met zich meebrengt. Ook biedt de Bosdrift plaats aan de enige Natuurbegraafplaats in Hilversum. Er is een aula voor afscheidsplechtigheden en een 24-uurs familiekamer.

Algemene Begraafplaats BussumAlgemene Begraafplaats Bussum

De algemene begraafplaats in Bussum is de grootste begraafplaats van gemeente Gooise Meren en ligt naast de Nieuw Rooms Katholieke begraafplaats en telt ongeveer 7.000 graven. Het is voor iedereen mogelijk om hier begraven te worden. Dat kan in een particulier graf, maar de begraafplaats heeft ook een aantal algemene keldergraven.

Begraafplaats Woensberg BlaricumBegraafplaats Woensberg Blaricum

Deze karakteristieke begraafplaats is landelijk gelegen, net op de grens van Blaricum en Huizen.