Gevoelens van rouw

nazorgVoor rouwen bestaat geen protocol: het overkomt je en je moet maar zien hoe je het aanpakt. Alles verandert en wat dat met je doet merk je o.a. aan reacties uit je omgeving. Het verlies van een dierbare betekent soms dat de bodem weggeslagen is onder het dagelijks bestaan. Wat te doen? Verzin voor binnen kleine rituelen. Maak een huisaltaartje, vertel ’s avonds aan hem of haar hoe het met u gaat. Haal een verse roos... Rituelen voeden de ziel in deze tijd van ontreddering. Er zijn troostkaartjes op de markt, die u kunnen helpen bij een dagelijkse meditatie. Uw concentratie is er misschien net toereikend voor.

En als u druk bent en het werk en het leven van alledag u weer opeisen, dan zijn kleine rituelen een manier om ruimte te maken en aandacht te geven aan uw gevoelens van rouw.

Als u bang bent dat u vastloopt in uw rouw kunt u beter niet te lang wachten met het inroepen van hulp. Neemt u dan contact op met uw huisarts of met Alting & Res Uitvaarten. Wij hebben een team van nazorgconsulenten.