Begraafplaatsen in Doorn en omgeving
De Nieuwe Algemene Begraafplaats Doorn
De aula op de begraafplaats biedt ruimte aan 100 personen. De tinten rood overheersen, waardoor de ruimte een intieme warme sfeer heeft met een mooi uitzicht op de begraafplaats. De moderne keuken kan gebruikt worden door een carteraar naar keuze. Er is tevens een opbaarruimte. De begraafplaats is functioneel van opzet, rechte lijnen en vakken met gazons bepalen het beeld. Nieuw is het gedeelte van de begraafplaats dat ingericht is als natuurbegraafplaats. Er wordt op een wijze begraven die het milieu en de natuur niet of zo weinig mogelijk belast. Er vindt geen onderhoud plaats op of rond het graf en uiteindelijk wordt het graf opgenomen in de natuur.
De Nieuwe Algemene Begraafplaats in Driebergen
Achter de monumentale entree van de bosrijke begraafplaats Driebergen ligt de aula met ruimte voor 100 personen. De aula is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School naar ontwerp van gemeentearchitect H.E. van Amerongen. De begraafplaats zelf is grotendeels symmetrisch opgezet met afwisselend rechte vakken met gazons, lange zichtassen en slingerende bospaden. Het is een groene begraafplaats met hoge bomen van diverse soorten.
De Nieuwe Algemene Begraafplaats Amerongen
De begraafplaats is verdeeld in een oud gedeelte aan de voorzijde en een nieuwe uitbreiding aan de achterzijde. De begraafplaats wordt omgeven door mooie bomen en struiken. Op de begraafplaats zijn graven uit de Tweede Wereldoorlog te vinden van Nederlandse militairen, verzetsstrijders en van vliegeniers en soldaten uit het Verenigd Koninkrijk. De aula biedt ruimte aan 80 personen. De aula beschikt over een orgel en opbaar-/ famliekamer.
De Nieuwe Algemene Begraafplaats Leersum
In de aula, met ruimte voor 100 personen, kan een afscheidsplechtigheid worden gehouden. De Algemene Begraafplaats in Leersum is aangelegd omstreeks 1918 en ligt op de helling van de heuvelrug vlak bij de bekende Tombe van Nellesteyn en wordt omgeven door bos. De graven liggen in grasstroken aan rechte klinkerpaden en worden gescheiden door lage taxushagen.
De Algemene Begraafplaats Maarn
De Algemene Begraafplaats ligt aan de rand van Maarn in een bosrijke omgeving. De aula met orgel biedt ruimte aan 100 personen. Er een opbaar- /familiekamer. In de paden- en hagenstructuur van begraafplaats Maarn zijn de symbolen voor geloof, hoop en liefde opgenomen: een kruis, een anker en een hart. De graven liggen in gazonstroken langs overwegend rechte paden. De begraafplaats kent een aantal voorwaarden over wie er mag worden begraven of bijgezet.