• Hoofdcategorie: ROOT

Crematoria

De dichtstbijzijnde crematoria zijn Den en Rust (Bilthoven), Zeister Bosrust (Zeist), Daelwijck (Utrecht), Noorderveld (Nieuwegein) en Amersfoort. 

De auladienst en de koffiekamer kunnen bij deze crematoria ieder met een half uur verlengd worden. Als er meer dan 70 mensen verwacht worden, is dit aan te raden. Nabestaanden willen de overledene soms naar de oven begeleiden. Dit is in alle vier de crematoria mogelijk. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om bij de invoer van de kist in de oven aanwezig te zijn. Dit moet wel altijd tevoren overlegd worden met het crematorium.

cr Zeister BosrustCrematorium Zeister Bosrust

De aula van Zeister Bosrust is een lichte ruimte, die wordt gebruikt voor de uitvaartplechtigheid. Een grote raampartij zorgt voor een prachtig uitzicht op de groene parkachtige omgeving.

Crematorium-LarenCrematorium Laren

Crematorium Laren ligt op een rustige en goed bereikbare locatie in ’t Gooi, tussen Hilversum en Baarn. Het crematorium heeft een sfeervolle en moderne uitstraling.

cr denenrustDen en Rust in Bilthoven

Den en Rust was een familiebedrijf, maar is tegenwoordig onderdeel van DELA. Ligt in het bos, mooie zichtlijn vanuit aula. De aula beschikt over 85 zitplaatsen.

cr amersfoortCrematorium Amersfoort

Crematorium Amersfoort, ook wel Rusthof genoemd, vanwege de aanwezige begraafplaats. Moderne ruimtelijke vormgeving en inrichting, een grand cafe achtige koffiekamer en keuze uit 2 aula's.

crematorium-domstedeCrematorium Domstede

Domstede DELA heeft in 2016 een nieuw crematorium geopend in Leidse Rijn. Het crematorium is modern en licht. De directe omgeving is een industrieterrein. Over enkele jaren moet de beplanting dit aan het oog onttrekken.

crematorium-Hilversum150Crematorium De Zuiderhof in Hilversum

Nieuw is het crematorium De Zuiderhof in Hilversum, gelegen vlak naast de Hoorneboegse Heide . Dit crematorium is op 2 augustus 2016 geopend. Het is een aanvulling op de faciliteiten die er al waren, zoals de begraafplaats en de aula in Dudokstijl. Verder is er ook een aparte condoleance-koffieruimte bijgebouwd met een mooi uitzicht op de Hilversumse Heide. Deze ruimte is geschikt voor gezelschappen tot 70 personen.

cr daelwijckDaelwijck in Overvecht

Crematorium Daelwijck. Een modern crematorium, dat geinvesteerd heeft in een face lift. Haar faciliteiten en verschillende ruimtes sluiten goed aan bij de behoefte van gebruikers. Er zijn meerdere aula's.

cr noorderveldNoorderveld in Nieuwegein

Crematorium Noorderveld is landelijk gelegen in Nieuwegein. Dit crematorium heeft een 'huiselijke' uitstraling. Er zijn ook opbaarkamers.