Duurzaam uitvaren

Wenst u een duurzame uitvaart, dan maken we dit graag voor u mogelijk. Ook in de uitvaartwereld is er aandacht voor duurzaamheid en kunt u milieubewuste keuzes maken.

 

Duurzame kisten


Zo bieden wij een groot assortiment aan duurzame kisten. De kist kan vervangen worden door een wade en voor het opbaren kunnen graszoden onder de kist gebruikt worden in plaats van een elektrische koeling. De nieuwste kist is gemaakt van de wortels van paddenstoelen waardoor het lichaam veel sneller in de aarde wordt opgenomen. Urnen van organisch en gerecycled materiaal zijn er in vele soorten. En voor het cremeren zal over niet al te lange tijd het resomeren een milieuvriendelijk alternatief worden. 

 

Duurzaam vervoer


Uitvaarten zijn nog niet volledig “groen”. De uitstoot van de rouwstoet blijkt nu nog het meest schadelijke onderdeel van de uitvaart. Maar dat lijkt een kwestie van tijd te zijn. De elektrische rouwauto is op aanvraag beschikbaar. Alternatieven zijn er ook. De uitvaartbus neemt zowel de overledene èn de nabestaanden mee naar de uitvaartlocatie en brengt de familie na afloop weer naar huis. Soms kan het vervoer met de loopkoets of met de uitvaartfiets. 

 

Rouwkaart en bloemen

home foto mand met rozen 2Het verzenden van de rouwkaart kan digitaal. Denk ook eens aan bloemen die soms ingevlogen worden vanuit Afrika. Vraag op de rouwkaart om een bloem uit eigen tuin mee te nemen naar de uitvaart die bijvoorbeeld in een bloemenband om de kist kan worden gestoken. Dit kan ook met geleende zijde bloemen.

 

Natuurbegraafplaatsen

De natuurbegraafplaatsen dragen bij aan het behoud van natuurgebieden. 

Dicht bij huis aan de Langbroekerwetering ligt het Bijzonder Bos, waar u een boom kan planten ter nagedachtenis aan een dierbare. U mag de as uitstrooien bij deze zelf geplante boom. 

 

Er is veel mogelijk op dit gebied. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.